Over de websites

Me, een paar jaar geleden. Ik ben niets veranderd. 🙂

Over mij valt niet zoveel te vertellen. Geboren en getogen in Nijmegen en voor het werk verhuisd naar Leiden waar ik al vele jaren woon.
Het was op het werk eind jaren tachtig dat de computer zijn intrede deed. De secretaresse was de eerste die een computer kreeg. Het was een PC met windows 3.1 en het MS Office pakket. Niet veel later kreeg de afdeling een zelfde soort PC met dezelfde programmatuur. Naast het office pakket kwamen er ook andere programma’s op. Dit werd gedaan via 3,5 inch diskettes.
Ik vond het interessant om uit te zoeken hoe de verschillende programma’s werkten. De mensen kwamen naar mij toe voor tabellen, grafieken en om plaatjes te maken met modellen en heb ik op verzoek een paar programma’s geschreven. Ook internet deed zijn intrede en werden de computers aangesloten op het netwerk. Ook thuis deed de PC zijn intrede. Internetten ging via de vaste telefoonverbinding met behulp van een inbel nummer naar de provider tegen de gebruikelijke telefoonkosten en dat heb ik geweten daar de telefoonrekening van mijn eerste internet verbinding een flink gepeperde rekening was maar mijn interesse voor internet en internetpagina’s was geboren en mijn eerste pagina heb ik gemaakt met MS Frontpage stond vol reclame van bedrijven die met mijn werk te maken hadden. Via mond op mond reclame mocht ik een website maken voor iemand anders. Het was voor een stel met honden (Beagles) die af en toe een nestje hadden en ook met de honden naar shows gingen. Door omstandigheden werd het later (2009) een website over whippets en tot op heden ten dagen onderhoud ik deze website met het programma Web Expression de opvolger van MS Frontpage en is de website uitgegroeid tot een soort archief met vele HTML bestanden, foto’s en video’s.

Aja, de ontwikkelingen gaan voort.

 

Ik heb nu 24 (11/2/2022) websites gemaakt.  Niet alle 24 zijn online. 2 zijn online maar in het beheer van andere, 12 zijn online en onderhoud ik zelf en van een deel verzorg ik ook de hosting en de registratie van de domeinnaam. Dit vind bij een derde commerciele partij plaats. Ik denk dat ik zo’n 2x per jaar het internet af ga naar goedkopere webhosting/registratie.
1 website, hierboven al genoemd daarvoor gebruik ik MS Web Expression. Het is een grote website (sinds 2009) en ik denk erover deze om te zetten naar een responsive website maar dat kan weleens een hele klus worden. Ook omdat het bezoekers aantal, circa 1000 unieke bezoekers per maand (AWStats) redelijk constant blijft en ook de reactie van de mensen via de site goed is heb ik dit nog niet gedaan. 2 websites, zoals deze hebben WordPress als core. Een thema en plugins maken het tot de websites zoals die nu zijn. 8 websites heb ik gemaakt met Artisteer. Dit standalone programma is niet alleen geschikt om complete responsive websites te maken maar ook geschikt voor templates voor b.v. WordPress en Joomla. Zie de pagina websites voor een screen dump van de home pagina van die websites. De tekst bevat een link naar de website. Daarnaast maak ik gebruik van andere programma’s zoals jAlbum (licentie) voor de fotoalbums en b.v. Photoshop voor wat kleine bewerkingen van een foto of b.v. voor de titel van een pagina. Irfanview gebruik ik om de foto’s te bekijken maar ook , al dan niet via een batch funktie te verkleinen naar max. 1000 pixels, dit om het inladen van een foto te versnellen. Filezilla gebruik ik om de bestanden naar de server van het hostingsbedrijf te uploaden.