Links

Een pagina links schijnt erbij te horen…hmm.

Rijnlandroute, aanleg N11 West en verbetering N206.

Nu loopt tie nog via A4-Europaweg-Lammenschansplein-Voorschoterweg-Churchillaan-Dr. Lelylaan- enz…richting Katwijk, de N206 dwars door Leiden dus.
In de toekomst moet N11-West er liggen…dan gaat de route via A4(nieuw knooppunt Hofvliet)-N11-West naar de A44. Gedeeltelijk verdiept en gedeeltelijk via een geboorde tunnel ten zuiden van de Stevenshof (Leiden) en ten noorden van Voorschoten. Ook de Europaweg en het Lammenschansplein, beide N206 worden aangepakt. Aan de andere kant van Leiden wordt het kruispunt A44/Plesmanlaan en de Ingenieur G. Tjalmaweg (ook N206 richting Katwijk) aangepakt. De werkzaamheden zijn in volle gang en zijn ook goed te volgen via hun facebook pagina.

Leiden ZuidWest, aanleg nieuwe riolering en herinrichting straten,hofjes en pleintjes.

De straten en pleintjes in de Gasthuiswijk, waar ik woon en de wijk Haagwijk Zuid worden opnieuw ingericht en omdat het riool inmiddels 60 jaar oud is wordt deze vervangen. Er worden 2 systemen aangelegd, 1 voor het regenwater en de andere voor afvalwater (b.v. toilet).Het werk is beperkt, vind ik te volgen via de bouw-app. …maar vanuit mijn woning heb ik nu gedeeltelijk uitzicht op de werkzaamheden en als de woning trilt weet ik dat ze werken met een grote kraan of dat er een grote vrachtwagen langs komt.
Foto: Uitzicht vanuit mijn woonkamer op de werkzaamheden aan het Rietveldpad vanaf 4 hoog of is het 5 hoog daar de bergingen onder de woonlagen zijn gebouwd.

 

LUMC, Leids Universitair Medisch Centrum.

Niet alleen een groot streekziekenhuis maar ook een groot internationaal onderzoekscentrum en onderwijscentrum.  Zelf heb ik jarenlang in het onderzoekscentrum (Einthoven gebouw) gewerkt. Link naar de website van de afdeling waar ik gewerkt heb: CCB.

 

 

Leiden, stad van ontdekking, een stadswandeling waard.

Leiden kent een lange geschiedenis en het een en ander is bewaard gebleven. Bij een stadswandeling loopt men langs deze historische plekken. Ik heb jarenlang door de Morspoort gelopen op weg naar mijn stamkroeg. Aan de andere kant van Leiden staat de Zijlpoort, samen met de Morspoort de 2 overgebleven poort van Leiden. …vergeet niet de Pieterskerk.

 

 

 

The Kelly Family
Een zingende familie…jaren zeventig maar ook heden.